Årsmöte 12/2-2022

Glöm inte att anmäla er till årsmötet som är den 12/2 i Skålltorp kl 12:00!
Anmälan gör till Eva Arnell Ek 0768-666 357 eller mejl: eva.arnell@outlook.com

Open show 14/5-2022

Vårutställning i Hjo stadspark 
Domare: Raul Persson
Mer info om anmälan kommer.

Goldendag 11/6-2022

Goldendag planeras till den 11/6 på Billinge BK Skövde.

Prova på olika aktiviteter med din golden som viltspår, apportering, ringträning och utställning.

Mer info kommer.

Ny Viltspårsdomare

Stort GRATTIS säger vi till Johan Fritz som är viltspårsansvarige för Goldenklubben Skaraborg! Johan har under det senaste året utbildat sig till Viltspårsdomare via SSRK Västra. För att bli domare ska man skicka in en skriftlig ansökan och även bli intervjuad innan man tilldelas en mentor och därefter får börja gå som elev hos andra domare. Som domarelev har man en roll som observatör och handledarna/de auktoriserade domarna delar med sig av sina erfarenheter. Därefter får man börja gå som aspirant och ansvarar då för att lägga spåren och är mer aktiv i bedömningen, det är den auktoriserade domaren som ansvarar för slutbedömningen men man diskuterar beslutet gemensamt. De auktoriserade domarna gör en bedömning av eleven och tillsammans med ett teoretiskt prov ligger det som underlag för den slutgiltiga bedömningen av eleven, auktorisationen.

-Det har varit  spännande och lärorikt! Jag har ju spårat en hel del innan med mina egna hundra men man lär sig oerhört mycket av att se andra hundar arbeta och framförallt hur andra raser genomför sitt nosarbete. Nu ser jag fram emot att träffa nya ekipage i spårskogen!

johanfritz

Årsmöte 2021

Goldenklubben Skaraborg/Älvsborg har beslutat att ställa in 2021 års årsmöte.

Detta skulle ha genomförts 7 februari 2021.

Sryrelsen, valberedningen och revisorerna har tackat ja och sitter kvar på sina poster till 2022.

 

Styrelsen goldenklubben Skaraborg/Älvsborg

 

Viltspårskurs

viltspårskurs-avslutning

Nu är viltspårskursen avslutad! Duktiga förare och hundar som har utvecklats mycket under kursens gång! Nu ska 2 stycken starta på anlagsprov och 4 stýcken i öppenklasspår! 
Lycka till alla!

Apporteringsträffar

Nya bilder från våra jaktträningsträffar finns under Fotoalbum/Bilder från våra aktiviteter.

 

Träningen på Alebäckens gård fortsätter och den 3/5 var det 7 hundar som tränade!

  jaktträning1jaktträning

 

 

Apporteringsträffar, Samträning med rasklubbarna varje söndag kl. 10.00 på olika platser runt om i länet. Meddela om du vill vara med i vår facebook grupp, så får du automatiskt reda på var vi tränar någonstans. Hunden skall kunna komma på inkallning. Ta med retriever koppel,visselpipa och ett par dummies samt fika.

.Vid frågor kontakta jaktansvarig Britt-Marie Johansson

Planerade aktiviteter under 2020

 

OPENSHOW
Utställning i Hjo stadspark den 9/5. Domare är Kristina Wikner, kennel Cremecastle.  INSTÄLLD

Utställning i Kvänum den 8/11. Domare är Ingmarie Röstlund, kennel Goldteam. INSTÄLLD!

 

VILTSPÅRSKURS
Viltspårskurs planeras med början i april. OBS, framflyttad till hösten!

 APPORTERINGSTRÄFFAR
Träffarna fortsätter på Alebäckens Gård utanför Skövde. Vi kan flytta träningen någon gång ibland. 

Samling kl. 10.00 söndagar - håll utkik på hemsidan och FB-gruppen.

JAKTLEK
Årets jaktlek är inställd på grund av Corana situationen!

BPH
BPH kommer att genomföras den 14/6 i Håkantorp i samarbete med Skaraborgs kennelklubb. GENOMFÖRD

GOLDENDAG
Planering pågår med en goldendag i september. En prova på dag med viltspår, apportering och utställning. Klubben bjuder på aktivitet och fika! Information om plats och tid meddelas på hemsidan och FB. OBS, INSTÄLLD!

GOLDENKLUBBENS KLUBBMÄSTERSKAP
Klubbstyrelsen står som arrangör för årets KM som äger rum den 18-19 juli i Hjo.
Provledare är Sune Nilsson och kommissarie Anita Ohlsson. Eva Arnell Ek biträder som "allt i allo". Vi behöver funktionärer, så anmäl er så fort som möjlig! OBS, INSTÄLLD!

RINGTRÄNING
Vi vill gärna erbjuda ringträning, trimning m.m till våra medlemmar. Vid efterfrågan så ordnar vi träffar.

PROMENADER
Det är kul att träffas - promenaderna läggs ut på hemsidan - vill du som medlem anordna en promenad där du bor - så hör av dig - vi hjälper gärna till!

EXTERIÖR 1
En exteriör 1:a kommer att anordnas i vår. Mer info kommer inom kort. GENOMFÖRD


Eventuellet kommer även en exteriör 2:a även att anordnas till hösten.

 

 

 

 

 

ÅRETS AKTIVITETER 2019

Aktiviteterna hos sektionen har varit många under hela året , men sedan  våren har det tagit rejäl fart , och fler aktiviteter är på gång .

Vi startade med att arrangera BPH i samarbete med Skaraborgs kennelklubb den 28 april i Håkanstorp. 9 st Golden Retriver  kom och blev beskrivna . Det är ju otroligt roligt att se sin hund genomföra momenten och faktiskt  förvåna sina ägare med något dom inte förväntat sig .

Sen tar det riktig fart och den 5 maj anordnas WT jaktlek på Alebäcken i samarbete med Labbeklubben och Flatklubben .Samarbete mellan klubbarna ger så mycket och är något vi gärna fortsätter med även nästa år .

Samtidigt hade vi i en annan del av Skaraborg en Trimkurs där många kom och fick hjälp, tips och råd om hur man trimmar sin Golden. Lite ringträning hanns också med .

Den 11 Maj genomfördes vi vår traditionella Open Show i  den vackra stadsparken i Hjo.   Domare var i år Lena Ohlsson från  Kennel Spin Tail´s . Så fantastiskt rolig dag där vi hade ett 40 tal startande och där dagen lotteri sålde lotter så det sjöng om det .

 

 Bis2BIS valp

Efter utställningen fick vi ta det lite lugnt och pusta ut innan det var dags för årets KM den 21-22 juni  på Almnäs Bruks marker utanför Hjo .

Nu var det ju inte bara , utan väldigt mycket arbete från planering till genomförande och där vill jag rikta ett stort tack och ros till vår Ordförande i sektionen Eva Arnell Ek som dragit ett stort och tungt lass både inför under och efter KM . Vad gjorde vi utan henne.

Under KM hade vi i år stor hjälp då flera kennlar hjälpte till och ansvarade för olika rutor , det kan jag säga var en fantastisk hjälp , och så roligt . vilket jobb . Funktionärer är ju inte alltid så lätt att få ihop , då det behövs ganska många till ett arrangemang av den här storleken. Stort tack alla Funktionärer .

Under helgen för KM fanns företaget Paws of Sweden på plats och man kunde köpa det mesta i produkter för att hålla igång sin hund.

Nu tog vi ett välförtjänt sommaruppehåll och njöt av sommaren  innan vi startade upp inför hösten , och det gjorde vi med besked .

Den 22 September anordnade vi en Familjedag för våra medlemmar . där fanns möjlighet att prova olika aktiviteter med sina hundar och umgås.

Här kunde alla prova Apportering , Rallylydnad och vi anordnade en Prova-på utställning . Sen kunde alla gå en Tipspromenad i en underbar slinga i skogen . Nytt för i år var möjligheten att prova på viltspår . det var nog dagens mest besökta aktivitet och Johan som höll i detta hade fullt upp hela dagen och köerna var långa.

 utst

Cafeterian hade också fullt upp och det gick åt en hel del korv med bröd .

Vi tackar Bedas Hunddagis för lånet av marker till årets dag .

Den 28-29 September var det dags igen för Hjoprovet som är ett B -prov . Det är ett sammansvetsat gäng som i flera år arrangerat SSRK Västra  Jaktprov för Retriever . Provledning och kommissarie ”bäddar ” med allt från att boka Jaktmarker till att det finns diplom och rosetter. Planeringen är noga och ansvarsområden är ett måste- det ska bokas domare, beställas vilt , transporteras båtar och göra skyltar, samt göra ett preliminärt provupplägg. Sen skall vi ha skyttar skrivare och övriga funktionärer och sist men inte minst – fika och mat ute i fält .

 

I år hade vi 18 startande i Nkl och 14 startande i Ökl .

Lördagen började med samling för funktionärer kl 07.00 för att sen åka ut till provplatsen där domaren fortsätter att instruera funktionärerna på dagens uppgifter. I Nkl hade vi i år ett lite nytt tänk där vi började med passiviteten istället för att avsluta med den . Även Ökl blev mycket lyckat där jobbade dom i par .  Under Söndagen upprepade vi samma procedur och vi hade dessutom underbart väder under hela helgen . Vi vill tacka alla som hjälpt till de här två dagarna . Provledare under helgen var Eva Arnell Ek.

Resized_20190626_182124

 

Vi fortsätter hösten med Apporteringsträffar som den 6 oktober startade på Alebäcken och som fortgår under hösten för alla apporterings sugna .

 jaktlek

 

 

 

 

Lena Blomqvist

V Ordf  sektion Skaraborg / Älvsborg

 

Funktionärer

Skulle du vilja vara med och se hur ett jaktprov går till? eller kanske bara umgås med härliga månniskor!

Vi söker funktionärer som kan tänka sig att hjälpa till på NM , KM och jaktleken.

Eller du kanske vill hjälpa till vid några av våra andra aktiviteter?!

Inga förkunskaper krävs.

Anmäl ditt intresse till Eva Arnell HÄR

 

Skicka gärna in bilder på era hundar så vi kan fylla på medlemmarnas fotoalbum.   Skicka in till webbansvarig. HÄR>>

Adventspromenaden 2017

IMG_9159
IMG_9166
IMG_9170
IMG_9173
IMG_9176
IMG_9178
IMG_9185
IMG_9189
IMG_9192
IMG_9198

Bildspel

Skaraborg/Älvsborg

Bankgironummer 400-7274

Swish:  1232811503

Dagens datum

lördag
29
januari
Diana

2022
Vecka 4

 

facebook

Choose language

Snabblänkar

 
 
 

Goldenklubben

 grk_logga_medel

 

När du anmäler till något arrangemang anordnat av GRK godkänner du att dina personuppgifter lagras i enlighet med personuppgiftslagen GDPR. Uppgifterna kan komma att tryckas i katalog och resultaten kommer att rapporteras i Golden Nytt och på hemsidan.

Våra samarbetspartners

rcwebblogga

28ae6a30-8c86-4e88-90f6-5741b32c615c4

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 195
Totalt: 29021